keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Verianalyysia!

Hiphei! Päivä alkoi reippaasti verianalyysilla! Varasin ajan verianalyysiin täällä Tampereella, jotta saisin tietää vähän lisää mitä kannattaisi syödä ja muutenkin oman kehon tilasta. Sormen päästä otettiin veripisaroita muutamalle lasinpalaselle ja sitten ne tutkittiin mikroskoopilla. Tutkimus tehtiin eräällä joogakoululla, ammattilaisen toimesta. Tilanne itsessään oli melkoisen nukuttava :P Kuuntelin jotain rentoutumismusaa, veden lorinaa ja lintujen laulua samalla kun mikroskooppiheebo tutki veripisaroitani.. Jännääää :)

Elävän veren analyysissa paneuduttiin lähinnä veren tilaan, punasolujen kuntoon ja mitä kaikkea verestä löytyy! Sain kehuja, koska vereni on kuulemma puhtaampaa kuin keskiverto, länsimaalaisesti syövän ihmisen veri! Jipppiiii :) Se johtunee kuulemma siitä, että juon paljon vettä, käytän rasvoina lähinnä kookosöljyä, oliiviöljyä ja voita. Risuja tulikin sitten punasolujen kunnosta… Ruokavalioni ja kroppani on liian hapan, joten sain listan happamista ja emäksisistä ruoista ja ohjeita, kuinka niiden kanssa tulisi toimia. Jos käyttää suolaa, tulisi käyttää merisuolaa tai vuorisuolaa. Kunhan se ei ole käsiteltyä. Sainkin ohjeeksi juoda joka päivä vettä, missä on ripaus merisuolaa. Myöskin viherjauheita, niinsanotusti lehtivihreää sisältäviä jauheita suositeltiin.

Kuivan veren analyysissa otettiin selvää puutostiloista, allergioista, elimien kuormituksesta jne. Veri näytti jälleen kerran terveeltä :) Suurin ongelma on lymfajärjestelmän toiminnassa! Eli imusolmukkeiden kyvystä poistaa kuona-aineita. Minulla ongelmat johtuvat lähinnä siitä, että niska-hartiaseutu on järkyttävän pahasti jumissa. Ollut kylläkin niin kauan kun muistan. Samoin reisilihakset. Suurinta työtä siis jatkossa minulta vaatii lihaksien huolto ja näillä näkymin tulen tarvitsemaan reilusti hierontaa! Allergioita tai kuormitustiloja ei löytynyt ja ihme kyllä stressitasotkin olivat matalat… Sitä on kyllä vaikea uskoa, varsinkin kun unettomuus on vaivannut lähiaikoina! Puutostiloista löytyi olennaisesti yksi, mikä oli kyllä tiedossakin! Kalsiuminpuute… Ilmankos ei rasitusmurtuma jalassa oli päässyt luutumaan kunnolla. Olen kyllä syönyt kalsium-ravinnelisää, mutta se ei ilmeisesti ole päässyt kunnolla imeytymään elimistöön, mikä saattaa johtua kuulemma kehon happamuudesta. Eli ympäri käydään ja yhteen tullaan.. Happamuus on suurin ongelma! Olen kuin jättikokoinen sitruuna :DDD onneksi en ehkä kuitenkaan IHAN niin hapan :P

Käytiin eilen Terhin ja Saaran kanssa kokeilemassa BodyCombat-tuntia. Olin  aikaisemminkin kerran käynyt koittamassa Lappeenrannassa ja kuntonyrkkeilytaustalla se sopii minulle kuin nenänpäähän! Kun aloitimme lämmittelyn, tajusin välittömästi että o-ou mitenköhän tässä käy… Täällä nimittäin hypitään aika paljon. Sääri ei ehkä tykkää tästä tärähtelystä ja käyttämissäni kengissä ei ole kunnollista iskunvaimennusta. Kun tunti oli lopuillaan ja hiki virtasi (oli nimittäin todella tehokas hikijumppa!), melkein jo tuuletin, että selvisimpä tästä tunnista ilman säärikipua!! Lopuksi juoksimme ympäri salia ja piti käydä heittämässä yläfemmat ohjaajan kanssa, joka seisoi lavalla. Siinä kohdalla piti tietenkin hypätä ja otimpa oikean kenguruloikan! Ja auts. Tulin sitten alas paino kokonaan vasemmalla jalalla. Välittömästi maahan päästyäni tunsin kovan vihlauksen sääressä :(( Se ei siis tosiaan ollut kunnossa vielä… Pientä särkyä oli illan ja yön ja nyt päätin, että jatkan treenaamista niinkuin aikaisemmin ennen eilistä. Siis pumppia, balancea, crosstraineria, kuntopyörää, kävelyä ja kuntosalia. Muuta ei vielä näköjään uskalla koittaa :(( Kaikki turha tärinä pois ja liika paikallaan seisominen ei myöskään tunnu hyvältä. Kyllä tämä tästä :) Toivotaan ja odotetaan parasta! Jos kesällä voisi jo juosta vaikka Likkojen Lenkillä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti