tiistai 7. tammikuuta 2014

Syömisen ihanuus!

Rakastan syömistä. Niin varmasti aika moni muukin :) Se onkin hankalin puoli tässä terveellisen elämän etsinnässä! Olen yrittänyt noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota ja pikkuhiljaa hyvä tulee, vai miten sitä sanotaan! Intissä kun jotkut saavat iänikuisen kammon aamupuurosta, niin minulle se taas jäi pysyväksi tavaksi. Siitä on ollut pikkuisen hankalaa päästä pois. Olen yrittänyt jättää mahdollisimman paljon pois viljatuotteita, koska olen huomannut, että olo on miljoonasti kevyempi, kun niitä ei juurikaan syö. Ei kiitos pöhöttyneelle ja turvonneelle ololle!

Suomessahan on vähän ongelma talvisin se, että hyvät vihannekset ja hedelmät ovat kalliita… Vaikka kuinka tekisi mieli tuoresalaattia joka päivä, on vain tyydyttävä pakastevihanneksiin melkoisen usein. Mutta oikein maustamalla saa vihanneksesta kuin vihanneksesta todella hyvää, vaikka moni nyt sanoisikin että ne ruoat kuuluu pupuille, ei ihmisille! VÄÄÄÄRIN! :) Syön paljon lihaa ja siihen kaveriksi paljon vihanneksia, nii avot, kyllä jaksaa pinkoa eteenpäin. Aluksi ajattelin että tähän ruokavalioon kyllästyy helposti, mutta kun alkaa pikkuisen pinnistää aivonystyröitä, keksii aika hyvin variaatioita ja hommasta tuleekin mielenkiintoista! Koska urheilen melko runsaasti viikossa, pidän hiilihydraatit siinä 40-100 grammassa/päivä, ihan sen mukaan mitä on päivän aikana tullut tehtyä.

Onneksi olen joskus ollut todella todella ahkera ja kerännyt mustikoita pakastimeen :) Aloitan nykyään aamun aina samalla tavalla… Smoothie mihin tulee mustikoita, banaania, avokadoa ja joskus luonnonjogurttia :) Aamu alkaa pirteästi ja massu tulee täyteen! Tietysti kun olen hieman addikti tuohon kahviin, niin pitäähän sitä keittää se puoli kannullista joka aamu. Kaikenmaailman lisäravinteita tulee myös napsittua. Vitamiineja ja hivenaineita, varsinkin kun jalka aloitti vihoittelun, tein valtavan googlausoperaation siitä mitkä lisäravinteet auttavat luutumisessa ja pitävät luut kunnossa. Nyt löytyykin vaikka mitä purkkia ja purnukkaa!

Viime syksyn aikana löysin superfoodit, hieman salamyhkäisesti… ;) Niitä alkoi löytyä yllättäen aamusmoothiesta, jota minulle välillä aamulla kotona tarjoiltiin ja kappas, innostuin! Nykyään lisään itsekkin aina Macaa, Tocoa ja Opti-MSM:ää smoothien sekaan :) Jos haluatte tietää lisää kyseisistä aineista, kannattaa googlettaa! Maca on ainakin naisille aika melkoisen huippuaine, jos haluaa säilyttää kurvit ja pitää itsensä myös henkisesti naisellisena ;) mieli ja kroppa kuntoon ja valmiina intohimoiseen elämään!

Vaikka kuinka yrittää pitää huolen ruokavaliosta, silti joskus sortuu syömään herkkuja :/ Suklaa on paha vihollinen, mutta AH silti niin hyvää!! En jaksa enää pingottaa asian kanssa vaan jos syön suklaata, treenaan pikkuisen enemmin! Syö sen verran kun kulutat… Makeanhimoon löysin myös hyvän avun… Omenaa ja päälle hunajaa. Aivan äkkimakeaa, mutta ei tarvitse ottaa kun pari palaa ja makeanhimo on tiessään ja vielä suht terveellisellä tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti